به گزارش مشرق به نقل از تهران امروز، تا الان تعداد شيرهاي پيدا شده در پايتخت به 7 قلاده رسيده است. حضور هر روزه گونههاي مختلف جانوري در تهران آن هم در حالي كه آلودگيها آخرين گونه حيواني آن، يعني كلاغها را هم فراري داده به سوالات بيشماري منجر شده است. سوالاتي كه البته هنوز پاسخ دقيقي از سوي مسئولان نيافتهاند تا در نهايت به اين سوال ختم شود كه آيا كشتي نوح در نزديكي تهران پهلو گرفته است؟
درست روزي كه سازمان حفاظت از محيطزيست كشور خبر از دستگيري صاحب شيرهاي رها شده در تهران داد و اعلام جزئيات آن را به بعد از مصاحبه رسول علي اشرفي رئيس اداره كل حفاظت از محيطزيست تهران واگذار كرد، ماموران آتشنشاني يك ميمون گرسنه را با تماس شهروندان در شهر پيدا كردند تا دوباره رهسپار پارك پرديسان شود پاركي كه به يكباره با جمعي از شيرها، روباهها، گرگ، كركس و ميمون روباه مواجه شده است. پرديسان مدتهاست كه به يكباره ميزبان چنين جمعي از گونه هاي حيواني نبوده است.
گونههايي كه تاكنون معلوم شده شيرهاي آن از سرزمينهاي استوايي چون اندونزي آمدهاند وهيچ ربطي به شير ايراني كه آخرين بازماندگان آن در جنگلهاي هند قرار دارند، ندارند. شيرهاي نابالغي كه 5 تاي آنها زنده و يكي مرده پيدا شدند. به گفته اصغر محمدي فاضل، معاون محيط طبيعي و تنوع زيستي سازمان محيطزيست سه شيري كه پس از جستوجوهاي سازمان محيطزيست در پي تهران گردي دو شير ديگر، پيدا شدند، وضعيت بهداشتي مناسبي ندارند.
به گفته او معاينه دامپزشكي در مورد 3 بچه شير انجام شده است و تزريق ميكروچيپ هم صورت گرفته كه البته طبق معاينه كارشناسان 3 قلاده شير در وضعيت بهداشتي مناسبي به سر نميبرند.پيش از اين گفته شده بود اين سه قلاده شير كه تازه پيدا شدهاند به دليل اينكه از نظر سلامتي مشكلات بسياري دارند معدوم ميشوند.
همچنين دو قلاده شير قبلي نيز اگرچه به آنها واكسن زده شده است، ولي به دليل اينكه در مجاورت اين سه قلاده شير بيمار بودهاند به احتمال زياد بيمار هستند و احتمال نگهداري آنها بسيار ضعيف است.
قاچاق از بابلسر به اصفهان
اما اين شيرها از كجا قاچاق شده اند؟ آن هم شيرهايي كه سالهاي بسياري است در جنگل هم پيدا نميشوند. به گفته رسولعلي اشرفي پور، مديركل محيطزيست استان تهران بچه شيرها در مبدا بارگيري بدون نظارت اداره كل محيطزيست و اداره كل دامپزشكي استان مازندران زاد و ولد كردهاند.آنطور كه اعلام شده است اين شيرها از بابلسر به اصفهان در حركت بودهاند. با اين حساب بابلسر، محل تولد اين شيرهاست.
اما شيرهايي كه بايد راه طولاني بابلسر به اصفهان را طي ميكردند، چگونه در تهران، از يدك كش اسب بيرون پريدهاند. معاون محيط طبيعي و تنوع زيستي سازمان حفاظت محيطزيست در اين باره ميگويد: «اين بچه شيرها توسط يك خودرو و يك يدككش اسب در حال منتقل شدن از بابلسر به اصفهان بودند كه يا به دليل باز شدن در يدككش و يا به دليل باز شدن منفذي در ديواره يدككش اين 3 قلاده شير در طول مسير در شهر تهران خارج ميشوند كه 2 قلاده پيدا شده و قلاده سوم نيز بر اثر تصادف كشته شد.»
زاد و ولد براي سيرك
همچنين مديركل محيطزيست استان تهران دراين باره ميگويد: «با همكاري بازپرس پرونده متهمان احضار شدند و مشخص شد كه اين شيرها توسط متهمان كه صاحب سيرك و محل نگهداري حيوانات هستند از يكي از مراكز نگهداري حيوانات در بابلسر به مقصد اصفهان بارگيري شده است. به گفته رسول علي اشرفي قرار بود كه اين بچه شيرها بعد از انتقال به اصفهان در سيرك استفاده شوند. اما حرفهاي اشرفيپور هم پاياني با ماجراهاي شيردرشير نبود و براساس آنچه ايسنا نوشته است يكي از شهروندان يك قلاده شير هفت ماه را به سازمان حفاظت محيطزيست تحويل داد تا دركنار مهمانان تازه پارك پرديسان قرار بگيرد.
بچه شيري كه به گفته اصغر محمدي فاضل معاون محيط طبيعي سازمان بيماري نرمي استخوان دارد. او ميگويد:« بچه شير جديد پيدا شده از يكي از باغوحشهاي بدون دريافت مجوزهاي لازم خريداري شده بود » او همچنين از احتمال لغو ورود شيرها به سيرك خبر ميدهد. اين درحالي است كه حاشيههاي وجود گونههاي حيواني ديگر در ميان سرو صداي 7 شير گم شده است!